Prvi koraci u organizaciji?

Posla ima puno. Prvo ću razgovarati s Hrvoj-Šipek, mislim da je to fer. Ključna osoba s kojom ću razgovarati je ministar Malenica jer on mora osigurati materijalnu i zakonodavnu logistiku. Moj zadatak je da to promijenim. Nije to uvijek bila krivica Ministarstva. Tražit ću da se poveća broj svih državnoodvjetničkih dužnosnika jer je to jeftinije nego da postupci traju 10 godina.

Slučaj Janaf i Dragan Kovačević – spominjete se u optužnici, hoćete se izuzeti?

O tom predmetu sam svjedočio u Uskoku. Svatko je dužan svjedočiti, a odbijam da sam ikad dobio neki komad odjeće od Kovačevića, sve svoje račune sam sam platio. U svjedočenju sam naveo osobu koja me odvela u trgovinu gdje sam godinama kupovao odjeću. Optužnica je podignuta, ja tu nemam ništa. Tisuće su predmeta, postoji procedura koju zakon regulira što se tiče izuzimanja itd.

Rekli ste da niste vidjeli Rimac od 2019. Je li to točno?

Da, možda sam je vidio iz auta.

Na sudu je bila 2020.

A onda je bila 2020. Nisam porekao da sam je vidio na sudu. Ali je li 2019. ili 2020. Rekao sam da sam je posljednji put vidio na sudu 2019. i upitno sam vas pogledao. Onda je bila 2020.

Što mislite, odakle ovakve burne reakcije oporbe i predsjednika?

To je na osobnoj razini. Puno veći broj ljudi podržava moje imenovanje, nikad nisam dobio toliko poruka podrške. Ovo što se radi u parlamentu, to je dio političke borbe, oporba je to uzela za svoju agendu.