Zviždačica Vesna Balenović gostovala kod Velimira Bujanca: Dvojac koji želi uništiti predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović?

Zviždačica Vesna Balenović gostovala kod Velimira Bujanca: Dvojac koji želi uništiti predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović?

Velimir Bujanec krenuo je u frontalni napad na predsjednicu Kolindu Grabar Kitrović. Doveo je u studio poznatu zviždačicu Vesnu Balenović koja je optužila predsjednicu da ju je po nalogu Stipe Mesića smijenila s pozicije posebne povjerenice za zviždače.
– Kolinda je prevarila, zatukla i osramotila zviždače, stavila nas je na svoj kostimić kao neki broš. Mjesec dana nakon što me je potjerala, abolirala je 22 kriminalca! Pomilovala je pedofile, utajivače poreza, skidala im po 3-4 godine zatvora… Ali zato u četiri godine mandata nije pomilovala niti jednog hrvatskog branitelja, rekla je Vesna Balenović te opisala kako je došla u sukob s Mesićem.

-Stipe Mesić jednako kriminal, jednako INA. To je jedna velika pletenica korupcije,“ izjavila je Balenović i nastavila: “Sve je započelo u Europskom domu krajem svibnja 2015. godine, na tribini na kojoj je osim Mesića, bila i bivša premijerka Jadranka Kosor i Ivo Josipović. Mesić je govorio kako je INA-u prodao ‘razbojnički HDZ’, a onda sam se javila za riječ… Josipović je odmah pobjegao, a Kosorica i Mesić počeli su se tresti! Rekla sam im da su 2003. godine INA-u prodali SDP i HNS za 505 milijuna dolara… Mesić je skočio k’o da ga je netko ubo iglom, počeo je mahnitat, vrištao je… Digao se i prevrnuo stolicu, nabio ju je nogom i počeo me vrijeđati… Očito, Mesić ne zna kako se ophoditi s damama, to je ipak nedostatak kućnog odgoja… Kada mi je rekao da mogu spavati u Vrapču, pitala sam ga gdje su nestale milijarde iz INA-e?! Pobjegao je.“

Vesna Balenović tvrdi da joj se Mesić nije prvi put rugao u Europskom domu, već i ranije kada je hodala na kemoterapije!

“Tomislav Dragičević, bivši šef INA-e bio je Mesićevo mezimče. Postavljen je u INA-u da bi kontrolirao naftnu mafiju, a glavni krak te mafije vodio je na Pantovčak! Pod kemoterapijom su me vodili na sudove, pokušali su me i ubiti čak tri puta, a dijagnosticirali su mi lažni tumor kako bi tobože umrla od bolesti! Svu medicinsku dokumentaciju su uništili. Jednom prilikom kada su me tužili Linić i Dragičević, molila sam sutkinju da prekine raspravu kako bih se mogla ispovraćati… Imala sam i periku, jer mi je zbog kemoterapije kosa opadala, a Mesić mi se rugao,“ naglasila je Balenović.

Nakon okršaja s Mesićem u Europskom domu, Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je na razgovor svoju savjetnicu.

“Bili su tamo Mate Radeljić, Josip Buljević, Luka Đurić… Radeljić mi je rekao da će biti nekog pranja, al’ da se držim, da budem hrabra,“ prisjeća se Vesna Balenović i nastavlja: “Predsjednica je bila crvena k’o paprika i sva se tresla… Takvu je nikada nisam vidjela. Gledala je u pod, nije me niti pogledala u oči. ‘Vi se nećete tako ponašati’ rekla mi je i nastavila ‘Ne smijete napadati bivšeg predsjednika’. Mislila je na Mesića…“

Na pitanje voditelja zašto bi Kolinda branila Mesića, Balenović je odgovorila: – To nije bilo slučajno! Ona je kao bivša ministrica vanjskih poslova i europskih integracija ušla u neki sukob s Ivom Sanaderom, a Stipe Mesić joj je tada pomogao i prebacio je na fantastično radno mjesto u Americi, uz primanja od 25.000 dolara. On je naprosto bio njezin spasitelj! A kada ti netko tako pomogne, onda mu moraš vraćati…

Vesna Balenović za sebe kaže da je “insajder s Pantovčaka“ i da je pet mjeseci bilo posve dovoljno da može ‘zviždati’ o onome što se događalo u Uredu predsjednice.

“Kolinda Grabar-Kitarović me ubrala, iskoristila i prevarila, pa se takva žena zove prevarant,“ oštra je Balenović.

Nastavlja: “U pet mjeseci me ni jednom nije pozvala na sastanak, niti na jedan brifing! Počeli su me napadati čak i moji zviždači da ništa ne radim, njih desetak je čekalo prijem kod predsjednice, a ona za to nije htjela ni čuti…“

Vesna Balenović bila je na dvije predsjedničke inauguracije – Josipovićevoj i Kolindinoj. U Bujici je usporedila biveg predsjednika i aktualnu šeficu države: – Josipović je prema zviždačima ispao samo nemoralan i nekarakteran. Milijardu koraka naprijed u nemoralu je napravila naša predsjednica! Stavila nas je na svoj kostimić kao neki broš, za ukras. Ona nas je uzela, prevarila, zatukla, osramotila! Ona je neempatična, nekarakterna, nevjerodostojna. Ona jednostavno po moralu i poštenju više ne bi trebala biti predsjednica države!

Na opasku voditelja da je Stipe Mesić tijekom dva mandata na Pantovčaku bio na ukupno 47 putovanja, Tito u 45 godina na 72 putovanja, a Kolinda u četiri godine na više od 90 putovanja, Vesna Balenović je rekla: – Dobro sam upamtila jednu njezinu rečenicu, nakon povratka iz Amerika, prema kojoj je Kolindi Hrvatska samo odskočna daska! Ona putuje po svijetu, ljubi pehare i nogometaše, ona se svima želi svidjeti, ona promovira sebe osobno i razmišlja gdje će nastaviti karijeru, a ne bavi se bitnim stvarima za državu. Dobro je da imamo lijepu predsjednicu, ali ljude naprosto iritira koliko ona troši. Svaka se žena može urediti, ali neka to radi sa svojim novcem, a ne ovako… Država nam propada, ljudi nemaju što jesti, djeca odlaze, roditelji ih prate na autobuse i tamo jecaju, korupcija vlada i to je ono što bi trebalo interesirati predsjednicu.

Predsjednik države mora biti karakter, a naša predsjednica nije karakter! Osim karaktera, predsjednika trebaju krasiti moral, etika, empatičnost, čovjekoljubivost, istinitost, a to sve naša predsjednica nema. Imam dojam da je ona došla do nivoa jedne tajnice… Dobro sam je upoznala i žena koja se tako ponijela prema zviždačima, prema najhrabrijim ljudima ove zemlje, naprosto se mora suočiti s padom rejtinga.

Zadnji put Vesna Balenović je predsjednicu vidjela u lipnju 2015. kada joj je priopćila da je smijenjana: – Mesić je na nju vršio pritisak punih 15 dana. Bila je crvena k’o paprika. Donijela sam joj knjigu Žuži Jelinek. Gledala je u pod i usput listala knjigu… Rekla mi je da do četiri sata moram napustiti Pantovčak! Sve mi je bilo jasno. Draži su joj spavači iz Remetinca i Stipe Mesić, nego zviždači. Digla sam se i zagrlila je! Bila je sva crvena i bilo joj je užasno teško, vidjela sam da se muči… Gledala je u knjigu Žuži Jelinek i smišljala kako me napasti, a nije imala razloga za to…