Brazil plače: Mediji sasjekli gubitnika izbornika. Sve je krivo napravio

Brazil plače: Mediji sasjekli gubitnika izbornika. Sve je krivo napravio

Kraj sna”, “Brazil plače”, “Fatalna pogreška” – naslovi su glavnih brazilskih medija osvanuli u petak o eliminaciji Brazila na jedanaesterce protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2022, piše AFP.

Stranica GloboEsporte osudila je “kraj sna o hexi (šestici)”, aluziju na šesti naslov svjetskog prvaka koji Brazilu bježi 20 godina.

“Otkako je osvojio svoj peti trofej 2002., Seleçao je eliminiran svaki put kad se suočio s europskom momčadi”, prisjetio se ovaj ugledni portal; javlja Direktno.

Prije razočarenja u Katru protiv Hrvata, Brazil je već izgubio u četvrtfinalu od Francuske (0:1) 2006., Nizozemske (1:2) 2010. i Belgije (1:2) 2018.

Godine 2014. Seleçao, koji je igrao kod kuće, ponižen je sa 7:1 protiv Njemačke u polufinalu, nakon što je u prethodnom kolu pobijedio Kolumbiju.

“Fatalna pogreška Brazila: kako smo mogli primiti gol u protunapadu, kada smo vodili  pet minuta od kraja produžetka?”, kritikovao je Paulo Vinicius Coelho, jedan od najuglednijih sportskih kolumnista iz Brazila, na GloboEsporteu.

Vijesti UOL-ove stranice dospjele su na naslovnicu s fotografijom Neymara, koji je otvorio pogodak tijekom produžetaka, briznuvši u plač, uz naslov: “Brazil plače”.

Većina komentatora bila je vrlo kritična prema izborniku Titeu, na dužnosti od 2016., koji je već nekoliko mjeseci prije Svjetskog prvenstva najavio odlazak s mjesta.

“Ovaj put je Neymar bio najmanje kriv od svih. Krucijalne pogreške napravio je Tite”, stoji na stranici R7.

Dnevni list Estado de S. Paulo ukazao je na “sedam Titeovih grešaka”, optuživši ga da nije “praktično ništa promijenio” od eliminacije protiv Belgijaca u Rusiji 2018. godine.

“Neymar je najbolji strijelac jedanaesteraca Seleçaa. Zašto nije pucao prvi?”, pitaju se posebno novine.

Tite dao je ostavku nakon ispadanja od Hrvatske u četvrtfinalu, javlja Goal.

“Kao što sam rekao, moj ciklus je gotov. Rekao sam to prije više od godinu i pol dana. Ja sam čovjek od riječi”, poručio je nakon konferencije za medije.

Foto: Hina