Demonstranti upali u Radio televiziju Srbije: Je li Vučić u opasnosti?

Demonstranti upali u Radio televiziju Srbije: Je li Vučić u opasnosti?

Građani su nakon okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na još jednom prosvjedu “Jedan od pet milijuna”, krenuli u prosvjednu šetnju. Oni su, kako su i najavili, blokirali ulaz u zgradu RTS, a jedan broj demonstranata, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao je u prostorije javnog servisa.

Prosvjednici su ispred RTS-a blokirali oba ulaza u zgradu i kažu da će tu ostati dva sata, a organiziraju i “Dnevnik slobodne Srbije”. Reporterka N1 javlja da se može vidjeti da su svjetla u zgradi RTS pogašena, da svijetle ona iza prozora par prostorija na zadnjem katu, prenosi N1.

Prosvjednici su poručili da su ušli u svoje vlasništvo i traže da se predstavnika organizatora prosvjeda pusti u eter.

Jedan od predstavnika policije je zamolio okupljene da odu jer policija ne želi koristiti silu. Prosvjednici ne odustaju i traže da ih glavni urednik pusti u program.

Predsjednik stranke Dveri Boško Obradović kaže da je vidio poruku u kojoj piše da će policija rastjerati prosvjednike u 21 sat.

Obradović je rekao da je svojim očima u telefonu novinara Zorana Stanojevića pročitao poruku ravnatelja RTS-a Dragana Bujoševića u kojoj je navodno pisalo: “Nemoj ništa dozvoliti, u 21h će ih policija izbaciti iz zgrade, boli me uho za njih”. Zato i tražimo njegovu ostavku, dodao je.

“Ako krene intervencija, neka se zna da sam ja to najavio i da je Bujošević to dogovorio s Vučićem”, poručio je Obradović. Pozvao je građane da se okupe pred RTS-om. “Večeras ćemo osloboditi RTS”, poručio je.

Foto: N1