Imao je koronu: Preminuo utjecajni mitropolit Amfilohije Radović

Imao je koronu: Preminuo utjecajni mitropolit Amfilohije Radović

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore, pišu crnoorske Vijesti. 

Sinoć je načelnica Pulmološke klinike Кliničkog centra Crne Gore Jelena Borovinić-Bojović izjavila je da je zdravstveno stanje mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, koji je obolio od korone, ozbiljno i da je “postavljen na mod invazivne ventilacije”.
“Stanje je ozbiljno, uključen je kompletan liječnički tim i pratimo neprekidno sve parametre. Hemodinamitski je stabilan i borimo se da tako i ostane”, rekla je Bojović za portal mitropolije, piše N1.

Kako je navela, zdravstveno stanje mitropolita se jučer naglo pogoršalo zbog “razvijanja pneumomediastinuma kao posljedice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom, na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i posljedicom dugotrajne oksigenske terapije”.

“Nakon urađenog skenera pluća i plućnih arterija i napredovanja respiratorne insuficijencije mitropolit je intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije na kojem se nalazi i u ovom trenutku”, rekla je Bojović.

Amfolohije Radović je bio jedan od ključnih fugura u okupljanju prosrpke oporbe na prošlim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori kada je nakon trideset godina vladavine poražen Milo Đukanović.