Među migrantima u BiH otkriveno pet terorista?

Među migrantima u BiH otkriveno pet terorista?

Služba za poslove sa strancima BiH je u prva dva mjeseca 2019. godine na području Bihaća i Sarajeva locirala i pod nadzor u Imigracijski centar Službe u Istočnom Sarajevu smjestila šest migranata porijeklom iz Afganistana, od kojih se njih pet dovodi u vezu s međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata i organiziranim kriminalom.

Inspektori za strance su ove osobe locirali na osnovu poduzimanja pojačanih mjera i radnji profiliranja sigurnosno interesantnih osoba među migrantima te kroz suradnju i razmjenu informacija službe s domaćim i međunarodnim partnerima, prvenstveno kroz razmjenu biometrijskih podataka, kaže se u priopćenju za javnost Službe za poslove sa strancima BiH, piše Jutarnji list.

Dalje se navodi da će kapaciteti i spremnost službe za suprotstavljanje sigurnosnim izazovima i prijetnjama iregularnih migracijskih tokova biti dodatno osnaženi dobivanjem međunarodne donacije za biometrijsku opremu koju Služba očekuje do kraja ožujka, a koristit će se za efikasnije otkrivanje osoba koje se dovode u vezu s terorizmom.

“U suradnji s domaćim i međunarodnim partnerskim agencijama služba će se odlučno suprotstaviti sigurnosnim izazovima i prijetnjama iregularnih migracijskih tokova. Kao prioritet u svom radu nastavit ćemo locirati i procesuirati migrante koji se dovode u vezu s terorizmom ili organiziranim kriminalom, čime će Služba dati znatan doprinos sigurnosti BiH i njenih građana”, zaključuju iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Foto:  Youssef Rabih Youssef/Hina