Preminuo poznati sarajevski glazbenik: Imao je samo 46 godina

Preminuo poznati sarajevski glazbenik: Imao je samo 46 godina

Damir Pašić – Dadi (46), iz kultnog i prvog sarajevskog boy benda Seven Up, preminuo je nakon duge i teške bolesti. Kako prenose mediji u Bosni i Hercegovini Pašić ove je veljače saznao da ima rak gušterače te da je metastazirao. Od Pašića su se na društvenim mrežama oprostili i ostali članovi benda.

– Dadi, brate naš, puno smo toga zajedno prošli i dobrog i lošeg, bio sam siguran da ćemo i ovu bitku pobijediti, ali nismo. Pjevaj i pleši i čekaj nas da gore napravimo naš povratak. Neka ti je laka naša bosansko-hercegovačka zemlja. Voli te tvoj brat Lilo i ostala braća it 7UP-a: Gogi, Nedim i Fudo – napisali su u emotivnoj poruci.  Elvir Hadžijamaković Lilo u razgovoru za Klix.ba nije mogao sakriti suze od tuge zbog odlaska svog dragog prijatelja i rekao je da s prestankom benda nije prestalo i njihovo prijateljstvo.

– Ma mi se nikad nismo ni razdvojili, bili smo u odličnim odnosima. Odrasli smo zajedno, igrali se kao djeca tu na Trgu heroja. Naše mame su se družile. Sve nas je ovo strašno pogodilo – rekao je Lilo za Klix.ba

– Kad je otišao na pretrage nitko nije ni pomislio da će rezultati biti takvi, da se radi o raku gušterače s metastazama. Svi smo se šokirali i bojali smo se najgoreg, onoga što se danas i dogodilo. Baš me je nazvao prije 15-tak dana i rekao mi da je doktor rekao da se metastaze ne šire. Stvarno je bio sretan i svi smo osjetili olakšanje. Sreo sam ga u nedjelju, malo smo popričali i onda je on otišao na Željinu utakmicu – ispričao je Lilo. 

Grupa se Seven Up osnovana je na ideje Gordana Radića-Gogija, Elvira Hadžijamakovića-Lile, Zoltana Milića-Zolija, Eldina Nizama-Dine i Eldina Oprašića. Prvi put nastupaju na festivalu Vaš šlager sezone 93 na kome su kompozicijom “Princeza Neona” u konkurenciji sarajevske pop scene osvojili 4. mjesto.

Foto: N1