Rusija se priprema za rat s NATO savezom: Šojgu zaprijetio Zapadu

Rusija se priprema za rat s NATO savezom: Šojgu zaprijetio Zapadu

Kremlj je pozvao dužnosnike da urede i opreme skloništa diljem Rusije dok se rat u Ukrajini nastavlja, rekli su izvori The Moscow Timesu, kako prenosi Sky News.

Tisuće bunkera u zemlji već se osposobljavaju za stanovanje, nakon što su desetljećima bili prazni.

Dok ruski dužnosnici nisu javno najavili nacionalnu rekonstrukciju, izvješća su tvrdila da će stotine milijuna rubalja biti potrošeno da se skloništa osposobe za ljude.

Izvori su također tvrdili da su provjere i popravci započeli nakon invazije na Ukrajinu prošle veljače, javlja Jutarnji list.

“Vlada je u proljeće donijela odluku o inspekciji mreže skloništa za slučaj bombardiranja. Zapovijed za veliki pregled i ispravljanje stvari dali su Ministarstvo za izvanredne situacije, Ministarstvo obrane i civilna ministarstva”, rekao je jedan dužnosnik za The Moscow Times.

Šojgu upozorava NATO: ‘Riskirate nepredvidivu eskalaciju

Zapadne isporuke oružja Ukrajini uvući će NATO u sukob i mogle bi dovesti do “nepredvidive” razine eskalacije, rekao je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

“SAD i njegovi saveznici pokušavaju produžiti sukob što je više moguće”, rekao je Šojgu, prenosi Sky News novinsku agenciju Interfax.

“Da bi to učinili, počeli su isporučivati teško ofenzivno oružje, otvoreno potičući Ukrajinu da zauzme naše teritorije. Zapravo, takvi koraci uvlače zemlje NATO-a u sukob i mogli bi dovesti do nepredvidive razine eskalacije”.

Šojgu je također optužio SAD i njegove saveznike da pokušavaju produžiti krizu u Ukrajini.