Svi tenisači koji žele nastupiti na Australian Openu moraju biti cijepljeni: Što će napraviti najbolji tenisač svijeta?

Svi tenisači koji žele nastupiti na Australian Openu moraju biti cijepljeni: Što će napraviti najbolji tenisač svijeta?

 Svi igrači koji žele nastupiti na Australian Openu u siječnju sljedeće godine morat će se cijepiti protiv covida-19, potvrdio je u subotu menadžer turnira Craig Tiley.

Tako se pojačava pritisak na prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, koji je devet puta osvajao ovaj grand slam i i koji odbija reći je li cijepljen ili ne.

Australian Open, prvi ovogodišnji Grand Slam turnir, održat će se od 17. do 30. siječnja u Melbourneu. Drugi po veličini grad u Australiji upravo je izašao iz više od 260 dana dugog lockdowna.

Prošlog mjeseca, država Victoria, čiji je glavni grad Melbourne, već je odbacila davanje posebnog izuzeća necijepljenim igračima kako bi mogli sudjelovati na turniru, javlja N1.

“Postoji puno nagađanja o cijepljenju i da budemo potpuno jasni, kada je premijer (države Viktorije) najavio da bi svi trebali biti cijepljeni to smo rekli svim tenisačima”, rekao je Craig Tiley za Channel Nine .

Prije šest tjedana samo je 50 posto igrača bilo potpuno cijepljeno, ali ta se stopa popela na 80 posto nakon što je vlada Viktorije objavila da svi moraju biti cijepljeni”.

“Svi igrači to razumiju, naši sponzori će se morati cijepiti, svo osoblje koji radi na Australian Openu morat će se cijepiti”, istaknuo je.

Novak Đoković, koji bi mogao u Melbourneu osvojiti na povijesni 21. Grand Slam naslov, “ističe da na cijepljenje gleda kao na privatnu stvar”.

“Voljeli bismo vidjeti Novaka ovdje. On zna da će se morati cijepiti da bi igrao ovdje”, rekao je Tiley .

Za izdanje Australian Opena 2021., zakazano za veljaču umjesto u siječnju, igrači i njihovi treneri morali su se pridržavati dvotjedne karantene u hotelima.

Foto: Hina