Poznati novinar brani Lauca kojeg je Plenković smijenio: On vrlo jasno artikulira glas i pitanja šutljive i ustrašene većine

Poznati novinar brani Lauca kojeg je Plenković smijenio: On vrlo jasno artikulira glas i pitanja šutljive i ustrašene većine

Poznati novinar Branimir Pofuk komentirao je javne nastupe znanstvenika Gordana Lauca. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“U svemu što ovdje govori Gordan Lauc ja jednostavno ne mogu pronaći ništa neznanstveno, nelogično, nerazumljivo, neodgovorno, opasno, obmanjujuće, neargumentirano, za bilo koga uvredljivo, zlonamjerno ili na bilo koji način lažno.

Branimir Pofuk

Rekao bih da ovim riječima mogu biti uvrijeđeni ili razbješnjeni samo ekstremisti o kojima on vrlo razložno i također smireno govori. A pri tom, po mom mišljenju, vrlo jasno artikulira glas i pitanja šutljive zbunjene i/ili zastrašene većine”, ističe Branimir Pofuk.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je nakon istupa znanstvenika Gordana Lauca na njegovom Facebook profilu, u kojem je pozvao na prosvjede protiv covid-potvrda i vladu usporedio s Titom, kazao je da suradnja s Laucom u Vladinom Znanstvenom savjetu više nije moguća.

Jučer su iz Vlade potvrdili kako on više nije član tog tijela.

“Premijer je jasno rekao da se zahvaljujemo gospodinu Laucu na suradnji. Nismo promijenili stav”, kazali su iz Vlade.