U SRBIJI PONOVNO MASAKR: Ubijeno najmanje osmero ljudi, a ranjeno je najmanje 15

U SRBIJI PONOVNO MASAKR: Ubijeno najmanje osmero ljudi, a ranjeno je najmanje 15

U selu Dubona kod Mladenovca u Srbiji došlo je večeras do pucnjave u kojoj je, prema dosadašnjim informacijama, ubijeno osmero ljudi, a ranjeno ih je još najmanje 15. Telegraf javlja kako je policija na terenu te da je opkolila Uroša B. (21) za kojeg se sumnja da je počinio navedena ubojstva. Navode kako je pobjegao automobilom nakon što je pucao iz vozila u pokretu.

Policija je pokrenula akciju ‘Vihor’ i na teren poslala sve raspoložive snage. Dignut je i helikopter, na mjestu događaja je preko 20 policijskih vozila i preko 50 policajaca. Napadač ima i taoce.

Prema neslužbenim informacijama Uroš B. je u krvavi pir krenuo u Mercedesu iz sela Dubona, a zatim u Šepšin. Za sada se zna da je ubijen jedan policajac, također 21-godišnjak kao i ubojica. Ubijena je i policajčeva mlađa sestra, identiteti drugih stradalih još nisu poznati, ali među njima ima i djece, javlja Večernji list.

Mediji pišu da je osumnjičeni pucao na nekoliko lokacija. Prema pisanjima srbijanskih portala do masakra je došlo nakon što se ubojica posvađao s nekolicinom ljudi u školskom dvorištu. Iziritiran svađom otišao je kući i potom se vratio s automatskom pušom i sasuo paljbu po ljudima. Pucao je po svima, nasumično – djeci, ženama, starcima, onima koje poznaje i ne poznaje. Mrtvih ima ne samo na jednoj, nego na više lokacija duž sela.

Blic javlja kako je osumnjičenik bio u školskom dvorištu s društvom te da je došlo do svađe. On je tada otišao kući, uzeo pušku i počeo pucati

Napadač se još skriva, a potragu otežava nepristupačan teren i mrak, javlja Telegraf. Područje za koje se pretpostavlja da se krije Uroš izdvojeno je i vrši se detaljna pretraga. Na terenu su jake policijske snage, preko 600 pripadnika MUP-a sudjeluje u potrazi, koriste se i termovizijske kamere. Cijelo područje nadlijeće i helikopter.

Prema neslužbenim informacijama iz bolnice u Smederevu, tamo je prevezeno 10 osoba, od kojih su četiri osobe podlegle ozljedama, piše Blic.

Tri osobe su operirane, dvije su u stabilnom stanju, dok je jedna još na operaciji, prenosi RTS.