Uhićen Uroš B. koji je ubio osmero ljudi: Oni su sjedili i pričali, a on im je prišao

Uhićen Uroš B. koji je ubio osmero ljudi: Oni su sjedili i pričali, a on im je prišao

U četvrtak navečer je došlo do nove pucnjave u Srbiji u kojoj je osam osoba ubijeno, a najamanje 13 osoba je ranjeno. Napadač je oko 8 sati u petak ujutro uhićen, javili su srbijanski mediji.

Napadač je vatru otvorio kod Mladenovca, četrdesetak kilometara od Beograda, a kasnije je pucao i u selu Malo Orašje.

N1 Srbija javlja da je osam osoba ubijeno, a više od deset ranjeno. Ovo je drugo masovno ubojstvo u Srbiji u samo dva dana, nakon što je u srijedu trinaestogodišnjak u beogradskoj školi ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu.

Žrtve osumnjičenog ubojica Uroša B. (21), koji je u selu Dubona kod Mladenovca ubio osmero ljudi, bili su brat i sestra, a njihov djed za Blic je ispričao kako se to dogodilo.

– Oni su tu sjedili i pričali, a on im je prišao i upucao ih iz čista mira. Ubio mi je unuka i unuku, ispričao je za Blic djed ubijenog policajca M. P. i njegove sestre.

Mladić je osim njih dvoje ubio još šestero ljudi, ranio ukupno 13, a potom pobjegao. Nešto prije ponoći policija je pokrenula akciju ‘Vihor‘, a srbijanski mediji pišu da je policija opkolila bjegunca u selu Šepšin.

– Javili su nam da su upucani, kad smo otišli tamo, bili su mrtvi, pokriveni. Ljudi su se skupili, počeli su plakati, ispričao je shrvani djed.

Rekao je da se njegov unuk nije družio s ubojicom jer je, prema njegovim riječima, on bio ‘propalitet‘.

– Oni su sjedili i pričali, a on im je prišao… Ovaj jedan mu rekao ‘što to radiš‘, a on je izvadio iz automobila kalašnjikov i počeo pucati. Jedan susjed koji je bio s njima, on je bio ranjen, ali je umro u bolnici. Još jedna djevojka je ranjena, ali je živa – priča djed.

Tvrdi kako se po selu priča da je s ubojicom u vozilu bio još jedan mladić koji je vozio. RTS iz neslužbenih izvora tvrdi da je napadač ipak bio sam u autu.

– Priča se da su bili prvo u Orašju, pa su došli tu. Kažu da mi je unuka i unuku upucao u potiljak, da ga nisu ni vidjeli, izjavio je za Blic.

Foto: Screenshot/N1