Zašto bivši hrvatski diplomat ima razumijevanja za upad Trumpovih simpatizera u Kongres?

Zašto bivši hrvatski diplomat ima razumijevanja za upad Trumpovih simpatizera u Kongres?
Bivši hrvatski diplomat Darko Bekić pokazao je razumijevanje za upad Trumpovih simpatizera u američki Kongres.  Njegov komentar prenosimo u cijelosti.
“Hoće li netko naći bar mrvicu razumijevanja za ovu američku sirotinju, neobrazovanu, nezaposlenu i najviše pogođenu Covidom? Što njima znaći tzv. “američka demokracija”, potpuno degenerirana od vremena Lincolna do danas i pretvorena u servis multinacionalnih korporacija i financijskog kapitala? Sluganski masovni mediji, u službi centara moći, tj. onih 1% najbogatijih na svijetu, danas se iživljavaju nad tim “lumpenproletarijatom”, nazivajući ga “ruljom”, iako su oni, nakon provale u zgradu, mirno lunjali dvoranama Kongresa, ne vjerujući ni sami što im se događa! Naravno da nisu imali ni namjeru niti uputstva da izvrše državni udar, već su nemušto tražili nekakvu “izbornu pravdu”, ustvari, bolji život za sebe i svoju djecu. Ništa bitno nisu oštetili, nikoga nisu ubili, ali njih je četvoro ipak brutalno likvidirano!
Da, da, oni podržavaju Trumpa, jer su prepoznali da se on – bezočni bogatun, ali neprihvaćen od establishmenta – usudio suprotstaviti dobro umreženoj eliti i njihovoj “dubokoj državi”. Zato su Trumpa masovni mediji i lijevo-liberalna akademska zajednica četiri godine sustavno pljuvali i pripremali “državni udar”, koji im je na ovim izborima, konačno i uspio! A Trumpova “izborna baza”, ta provincijska, bjelačka, “red-neck” Amerika, koja je jučer, na nagovor Trumpa, upala u zgradu Kongresa, ipak zaslužuje više razumijevanja i simpatija slobodoljubivog svijeta. I, što je puno važnije, ona hitno treba novog političkog predvodnika, a ne manipulatora kakav je bio ovaj dosadašnji ili, još manje, ostarjeli politički lisac koji će za 15 dana, sa svojim provjerenim “aparatom”, preuzeti vlast. Biden je tajnim službama već dao zadatak da tehnikom “facial recognition”, identificiraju sve koji su upali u zgradu i posebnim ih zakonom (zahvaljujući većini u Kongresu), optuže za “udar na demokratske institucije.” Tako, i u kolijevci zapadne demokracije, počinje već odavno najavljena, nova faza suvremene povijesti – “post-democratic society”.
Ali, za nas u Europi, od Moskve (KGB) do Zagreba (UDBa), to neće biti neka posebna novost, nego samo novi oblik “crvenog terora”, kojega smo i sami iskusili i dobro upamtili! Isto tako, novu, veliku prijetnju, u obliku nasilnog “izvoza demokracije”, očekujem i u vanjskoj politici SAD”, piše Darko Bekić.

18

komentara