Glumica Jelena Perčin iskreno priznala: Moja 14-godišnja kći dovodi dečka doma

Glumica Jelena Perčin iskreno priznala: Moja 14-godišnja kći dovodi dečka doma

Glumica Jelena Perčin (43) progovorila je povodom Međunarodnog dana žena o tome kako odgaja svoje kćeri. Ispričala je da joj je iznimno bitno da izrastu u snažne žene. Taj dan provela je u društvu prijateljica, koje su joj podrška u svemu u životu. 

‘Još uvijek živimo u društvu gdje se snažna žena smatra malo problematičnom, dakle još uvijek društvo više voli da su žene malo žrtve, da su nemoćne nego da su potpuno samostalne’, rekla je Jelena za InMagazin. Iz braka s glumcem Momčilom Otaševićem ima sina Jakšu i kćer Mašu, a iz prvog braka s poduzetnikom Kristijanom Babićem ima 14-godišnju kćer Lotu. Najvažnije joj je da su se osamostale.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Psihijatar protiv pjevačice: Rat za obitelj je već počeo, a Severina je na krivoj strani

‘Želim ih dovoljno osnažiti da imaju povjerenja u svoj izbor i da mogu imati snage i hrabrosti stati iza svog izbora’, ispričala je. Već je ranije Jelena komentirala kako voli razdoblje puberteta jer joj je sve toliko simaptično, a i shvaća da je potpuno u redu da vlada nesklad. Dodala je i da bi se zabrinula da je suprotna situacija i da sve teče glatko. U Loti u potpunosti prepoznaje sebe, javlja Story.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Alka Vuica otkrila da ne razgovara s jednim poznatim Hrvatom: To je njegov grijeh, a ne moj

‘Tek sad s iskustvom njezinog puberteta si mislim – wow kako je moja mama bila super, vrlo je frajerski izdržala sa mnom i tek kad prođeš i sam stekneš to iskustvo, vidiš to su zaista izazovi. Ali s druge strane je jako lijepo, lijepo je promatrati tu samostalnost, kako dijete savladava i život i neke nove vještine’, priznala je. Nedavno je iznenadila sve kada je otkrila što dopušta 14-godišnjoj kćeri.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznati HDZ-ovac nezadovoljan: Zašto Plenković želi spasiti “sekicu Ninu”. Pa ona bi ga mogla povući u sunovrat

Iako su joj mnogi prigovorili kako ne bi trebala dopuštati kćeri da s 14 godina dovodi kući dečka, Jelena je dodala kako njoj ne bi bilo lijepo da njezina Lota misli kako nešto mora skrivati od majke. Osim toga, glumica je rekla kako je po njoj zdravije da su u kući nego u parku na zimi ili da su u nekim kafićima koji su neprimjereniji za njenu dob jer je tamo izložena i alkoholu i duhanu.

Nakon što se mjesecima šuškalo da je došlo do kraja njezina drugog braka, glumica Jelena Perčin potvrdila je prije nešto više od godinu dana za Gloriju da se razvodi od 9 godina mlađeg supruga, glumca Momčila Otaševića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Profesor Vrček: Opasni benzen nalazi se u popularnim sokovima za djecu, šamponima i dezodoransima. Uzrokuje anemiju i rak krvi

“Teško je. Glupo mi je lagati. Rastajemo se. Uvijek sam se trudila ne pričati o vlastitoj intimi, nisam pričala ni o vjenčanju pa neću ni o rastavi. Svaka je rastava grozna. Grozan događaj i grozno razdoblje. Koncentrirana sam na to da budem maksimalno prisutna i prisebna radi djece”, rekla je Perčin za Gloriju.

Par se upoznao na snimanju serije ‘Zora dubrovačka‘, a ljubav je planula tek na setu serije ‘Kud puklo da puklo‘. Vjenčali su se u tajnosti 2018. godine u Crnoj Gori.

Imate li osjećaj da ste ovim činom došli do nekog novog stupnja emocionalne zrelosti?

Pretapajuće su to granice, ali recimo da je možda najvažnija lekcija ona o tome na što sve ne smijem pristati. Čvršće i odlučnije kažem “ne”. Još odmalena imala sam izrazitu potrebu razumjeti tuđu poziciju, ući u tuđu kožu, i onda su se uglavnom moje granice rasplinjavale.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Bivši glavni urednik Sportskih novosti: Možemovci kuhaju u Dinamu. Servirali su “Zeku u pacu sa Senfom”. Još samo fali Sandra Benčić s bengalkom

Što ste kroz sve ovo naučili o ljubavi?

Ljubav je užasno nepredvidiva. Ono što smatram da ljubav jest, nisam još doživjela. Naime, dok god je ego jači od emocije, mislim da to nije ljubav nego iluzija ljubavi. Niti iz jednog svog odnosa nisam otišla, a da se nisam dala do kraja. Zbog toga je sve i bolnije, ali ne mogu drugačije postupiti. To je lutrija i na njoj sam uglavnom gubila.

Što ste u ovoj situaciji naučili o sebi?

Puno je tih selfova. Jedna sam kao majka, druga kao glumica, treća kao sestra, kći. Od djetinjstva imam izražen zaštitnički princip koji se kasnije pretvorio u majčinski instinkt. Kao klinka sam rano počela patronizirati svoje roditelje. Jedan je moj brat mlađi deset, a drugi dvadeset godina pa sam na puno načina često i bila zaštitnica. Možda je to riječ koja me ponajbolje opisuje. Volim štititi i pomagati. Kad god imam problem, moja prva reakcija je – kako ga riješiti? Po mom habitusu, čaša mi je uvijek polupuna. Možda najvažnija stvar koju sam naučila jest da unatoč svom velikom racionalizmu u biti sam i dalje velika idealistica. Shvatila sam da mi treba više vremena da si priznam da idealiziram. Vrlo brzo, istina je, vidim realnost kakva jest.

Foto: Hina