Birači kaznili HDZ u Iloku: Neovisna gradonačelnica Marina Budimir dobila apsolutnu većinu

Birači kaznili HDZ u Iloku: Neovisna gradonačelnica Marina Budimir dobila apsolutnu većinu

Na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Grada Iloka izborna lista Grupe birača – Marina Budimir prema još uvijek neslužbenim rezultatima osvojila je 52,09 posto glasova. Radi se o listi aktualne gradonačelnice Iloka Marine Budimir koja će sada u Gradskom vijeću imati devet vijećnika, odnosno, natpolovičnu većinu.

– Poznajem svoje Iločane. Druge stranke su ih podcjenile i pokušale kupiti ružama i koje čime, ali ja sam vjerovala u njih i oni u mene. Znaju mene i znaju moju obitelj i vide sve što sam uradila u proteklih godinu i po dana kao gradonačelnica Iloka, a uradilo se puno – rekla je Marina Budimir dodajući kako građani Iloka zaslužuju puno bolji život. Koalicija HDZ – HLSL je na izborima u Iloku potučen pošto su osvojili 24,52 posto glasova i oni će u Gradskom vijeću imati četiri vijećnika. U Gradsko vijeće Iloka ulaze još koalicija HSS-HKS (9,91 posto) i Desno (6,84 posto). Odlukom birača u Gradskom vijeću Iloka neće biti vijećnika HSU-a, SDP-a, HSP-a i HNS-a. Podsjećamo kako je do izbora za Gradsko vijeće Iloka došlo jer nije izglasan proračun koji je predložila Budimir. Inicijator za to bio je upravo HDZ kojega su birači u Iloku žestoko kaznili. Naime, HDZ je s koalicijskim partnerima u Iloku imao većinu u Gradskom vijeću ali su se ipak odlučili opciju prijevremenih izbora, piše Večernji list.

Predsjednik karlovačkog županijskog SDP-a Ivan Vuković u nedjelju je navečer nakon što su u Ogulinu obrađena sva izborna mjesta izjavio Hini kako je SDP apsolutni pobjednik izvanrednih izbora za ogulinsko Gradsko vijeće te će moći samostalno formirati vlast. Kako je rekao Vuković, SDP je osvojio 2861 glas, a HDZ 2193 glasova. – To znači kad budemo osvojene glasove preračunavali u mandate imat ćemo devet mandata, HDZ šest, SDSS jedan te Demokrati savez Srba također jedan. Ovom pobjedom ćemo moći realizirati projekte zacrtane proračunom za 2019. godinu – rekao je Vuković. U Ogulinu je nešto više od 11 tisuća osoba s pravom glasa.