Đakić odgovorio Plenkoviću: Nikad nisam radio protiv Tuđmanove politike, ovaj prijedlog je usklađen s europskom rezolucijom

Đakić odgovorio Plenkoviću: Nikad nisam radio protiv Tuđmanove politike, ovaj prijedlog je usklađen s europskom rezolucijom

Predsjednik HVIDR-e i šef Odbora za ratne veterane komentirao je inicijativu tog Odbora da Dan antifašističke borbe bude spomendan, a ne državni praznik.

Premijer Andrej Plenković poručio mu je u četvrtak da neće dozvoliti detuđmanizaciju HDZ-a jer je 22. lipnja u popis blagdana uvrstio Franjo Tuđman, prenosi Direktno.hr.

“Nikad nisam radio protiv Tuđmanove politike pa ni danas”, rekao je Đakić u prolazu novinarima.

Na konstataciju premijera da onaj tko to ne vidi ne razumije niti hrvatsku prošlost niti sadašnjost, odgovorio je da je “svjestan prošlosti i sadašnjosti i svakog detalja”.

“To je prijedlog Odbora, nije usmjeren ni protiv koga, a naročito je usklađen s europskom rezolucijom”.

Na tvrdnju da je praznik uveo predsjednik Tuđman, odgovorio je da je to i dalje praznik, ali i dodao: “Recite mi, je li 9. svibnja, Dan pobjede nad fašizmom, u Europi blagdan? Spomendan?”.

Poručio je da neće izaći iz HDZ-a. Na upit što ako ga izbace, odgovorio je da je tu, a na upit je li spreman na sve scenarije, kratko je poručio: “Uvijek – spreman”.

Foto: Admir Buljubašić/Hina