Direktorica otkrila kako se Matanić ponašao prema kolegicama: Govorili bi da je drag i simpatičan, ali bi spominjali još nešto

Direktorica otkrila kako se Matanić ponašao prema kolegicama: Govorili bi da je drag i simpatičan, ali bi spominjali još nešto

Umjetnička direktorica Ženskog filmskog festivala Danijela Stanojević je u N1 Newsnightu s Ivanom Tomić razgovarala o slučaju Matanić.

“Gotovo pa nevjerojatno”, ističe Stanojević pa dodaje: “Ako s nekim surađujete, sigurno možete primijetiti njegov karakter i devijacije.”

“Nasilne osobe na mnoge načine pokazuju svoj nasilni karakter. Ako ne zauzmete stav, sigurno će takva osoba nanjušiti da ste podobna žrtva za njihove manipulacije”, naglašava.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: SRAMOTA: Poznati srpski glumac podržava Dalibora Matanića: Nitko normalan ne vjeruje u ono što mediji pišu o njemu

Stanojević kaže da je to vidljivo i u objavi kojom je priznao krivnju: Sve je upakirao na način da je on žrtva i molio da se ne napada njegova obitelj, a zapravo je on taj koji je svoju obitelj najviše izložio. Izložio je i svoje kolege, suradnike i sad je ta cijela okolina sudionik u tome.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Zašto ubojice ne žele otkriti gdje je tijelo male Danke: Dva su moguća razloga i oba su prestrašna

Ističe kako su različiti Matanićevi suradnici imali različita shvaćanja njegovog smisla za humor, kojeg Stanojević smatra “grubim”: “Ti ljudi kroz takvu šalu kanaliziraju svoj karakter, samo što svatko od nas ima svoju kulturološku pozadinu, obrazovanje i način razgovora i percipiranja stvari.”

“Kod njega sam primjećivala izričiti cinizam, iako se uvijek trudio biti vrlo ljubazan, ali kada bih razgovarala s kolegicama ili kolegama, rekli bi da su čuli nešto o Mataniću, ali ne bi rekli da se njima nešto dogodilo od njegove strane. Govorili bi da je drag i simpatičan, ali spominjali bi njegov humor”, dodaje, javlja N1.

Umjetnička direktorica Ženskog filmskog festivala Danijela Stanojević

“Bilo bi dobro kada bi sve te žrtve napravile prijavu pravobraniteljici za ravnopravnost spolova. Ona je napravila cijelu istragu i pokrenula cijelu priču putem objava u medijima, ali puno lakše je napraviti i policijsku istragu i detaljnu analizu čitavog slučaja i pokrenuti ga ozbiljnije”, tvrdi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Scenaristica otkrila kakve je poruke Matanić slao svojim žrtvama: Maknuta je s projekta kada mu je uzvratila

“U filmskom i televizijskom svijetu općenito vlada vrlo agresivna i nasilna komunikacija”, smatra Stanojević.

“Puno žena u Hrvatskoj je sigurno prošlo neku vrstu torture i doživile su nešto što je neprihvatljivo. Možda su se mlade glumice pobunile jer su mlađe pa im to ne odgovara, ali i moja generacija se tu jako jasno postavljala. Mi ne znamo povlačiti granice. To nije poslovna komunikacija”, ističe te dodaje: “Tako funkcioniraju mnogi muškarci na poziciji moći. Imaju moć i onda uz to idu i novci i žene i auti i hrpa serijala, filmova i reklama. Svi poslovi su išli Mataniću na mlin.”