Grmoja traži raspravu o ekstremistima među prosvjednicima: A Plenković. On je pravi zagrebački snob koji nikada nije bio na svinjokolji

Grmoja traži raspravu o ekstremistima među prosvjednicima: A Plenković. On je pravi zagrebački snob koji nikada nije bio na svinjokolji

Saborski zastupnik Nikola Grmoja (Most) pozvao je u utorak na hitno sazivanje sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zbog izjave premijera da su se među prosvjednike svinjogojce infiltrirali pripadnici ekstremističkih skupina koje žele rušiti ustavni poredak.

Pozivam da se hitno sazove sjednica Odbora i utvrdi tko su ekstremisti te na koji način je radila Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) , kazao je Grmoja u slobodnom govoru u Saboru.

Premijer Andrej Plenković seljake koji prosvjeduju naziva kvazi-seljacima, kvazi-svinjogojcima, poručuje im da su ekstremisti koje je SOA detektirala, poručuje im “kao pravi zagrebački snob koji nikada nije vidio ni osjetio hrvatsko selo” da nikada nije bio na svinjokolji niti će biti, rekao je Grmoja, javlja Danas.hr.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: ZA SVE JE KRIV “BRAČNI UGOVOR”: Goran Ivanišević je u ovoj godini zaradio oko 1,5 milijuna dolara. Hoće li mu polovicu iznosa “uzeti” bivša supruga

Ekstremisti koji ruše ustavni poredak su vladajući koji ekstremno kradu, koji tjeraju ljude iz Hrvatske i koji su sve institucije podredili tajkunu Pavlu Vujnovcu, dodao je.

Mirela Ahmetović (Klub SDP-a) rekla je da kad god u javnost izađe neka afera u kojoj “po zapovjednoj odgovornosti” sudjeluje premijer Andrej Plenković, on udari na dvije strane . “Prvo počne vrijeđati novinare povezujući ih s mračnim silama koje pokušavaju srušiti njegovu izuzetno uspješnu i velebnu Vladu ili mu se poput bijelih miševa počnu priviđati ekstremisti”, ustvrdila je.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Nezadovoljni gledatelj pisao HRT-u: Zašto “Kod vas doma” Brena može, a naš Thompson ne može? Je li reklamiranje Breninih čarapa bilo planirano ili je to voditeljica napravila “ispod žita”

Ekstremistima je pokušao, dodala je Ahmetović, zamagliti i činjenicu da je morao smijeniti Franu Barbarića s mjesta šefa HEP-a inzistirajući da ga smjenjuje zbog bespravne gradnje.

“Tim inzistiranjem Plenković je nesvjesno priznao da ga smjenjuje zbog svega, ali ne zbog bespravne gradnje, jer malverzacije s plinom idu do samog vrha, do Plenkovića”, ocijenila je.

“Možda njegova nespremnost da Barbarića smjeni zbog afere ‘plin za cent’ ima veze s time tko je kupio većinu tog plina. Isti onaj koji ovih dana preuzima Fortenovu i koji sad već gospodari s nekoliko ključnih gospodarskih sektora”, rekla je.

Foto: Hina