STRAVA NA JAKUŠEVCU: Sin radnika koji je ostao bez ruke otkrio zašto ga je zvao gradonačelnik Tomašević

STRAVA NA JAKUŠEVCU: Sin radnika koji je ostao bez ruke otkrio zašto ga je zvao gradonačelnik Tomašević

U urušavanju otpada s brda odlagališta Jakuševec ozlijeđena su tri radnika. Jednome od njih amputirana je ruka. Ozlijeđeni radnik nije više na intenzivnom odjelu. S njegovim sinom razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Jučer je bio stabilno i dobro. Danas ne znam, nisam još bio kod njega. Vidi se da je dosta u šoku, pod tabletama je, ne razgovara baš normalno i pokazao mi je da nema ruku”, rekao je Mario Topolovec, radnikov sin.  “Svjestan je onoga što se dogodilo. On je rekao da je čuo ‘bum’ i da se dogodio taj odron i skočio je preko ograde, a što mu je ruku odrezalo, to ne zna”, rekao je, javlja Dnevnik.hr.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: ZA SVE JE KRIV “BRAČNI UGOVOR”: Goran Ivanišević je u ovoj godini zaradio oko 1,5 milijuna dolara. Hoće li mu polovicu iznosa “uzeti” bivša supruga

“Čuo je kako je eksplodiralo. Hitna je došla po njega i dalje se ničega ne sjeća. Dalje se probudio u bolnici nakon operacije.”

Na pitanje kako je njegov otac podnio situaciju, odgovara: “Zasad je dobro, pod tabletama je i kako će biti dalje, ne znam. U šoku sam.”

Kaže da je Grad Zagreb ponudio pomoć. “Gradonačelnik Tomašević me zvao, bio je jučer kod njega. Ponudili su svu moguću pomoć”, rekao je radnikov sin.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: PROFESIONALNI PROPUST: HRT uklonio sporni dio intervjua s Lepom Brenom

“Gradonačelnik je baš mene zvao da procijenim može li k njemu, on je jučer navečer bio kod njega”, kaže Topolovec.

Sin ozlijeđenog radnika kaže da će Tužiti Grad Zagreb. 

Naravno, tužit ćemo, sami ćemo angažirati odvjetnika. 17 godina je radio, za dvije godine trebao je ići u mirovinu, a sada je invalid, nemam što drugo reći. Teško mi je zbog situacije, ali moj se otac jako hrabro drži”, rekao je Mario Topolovec. 

Foto: Screenshot/Nova TV