HDZ: Oh, kako Penava i Radić uživaju kada ih hvali Titov gardist. Odmah su zaboravili tko je spašavao udbaške zločince

HDZ: Oh, kako Penava i Radić uživaju kada ih  hvali Titov gardist. Odmah su zaboravili tko je spašavao udbaške zločince

Hrvatska demokratska zajednica oštro je kritizirala čelnike Domovinskog pokreta Marija Radića i Ivana Penavu. Smatra da su Zoran Milanović i Domovinski pokret u svojevrsnoj koaliciji, ali da to skrivaju od javnosti.

“Lijepo je bilo ove nedjelje pratiti izljeve nježnosti između Zorana “Lex Perković” Milanovića i “nepokolebljivih” DP-ovaca. Kad ih pohvali Titov gardist u ime čitave autoritarne i natražne ljevice, onda im više ne smeta ni to što je taj isti pokušavao spasiti udbaške zločince, ni to što je preko noći postavljao ćirilične ploče u #Vukovar & tukao članove Penavine obitelji, ni to što je slao specijalce na 🇭🇷 branitelje, ni to što je Domovinski rat nazivao “građanskim”. Ne smeta im ni to što je jučer istodobno izrazio, blago rečeno, skepsu prema vraćanju vojne obuke.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mirjana Hrga poslala moćnu poruku Ivani Petrović: Da se neke pita, ne bi ti dopustili ni da dišeš

Sad je jasno zašto su DP-ovci, osim 1 časne iznimke, bili protiv Turudića. Koji je, među ostalim, našao hrabrosti da – kao prvi sudac u 🇭🇷 – rehabilitira blaženog kardinala Stepinca. DP-ovcima je glasovanje protiv naložio lik s Pantovčaka koji je u elitnoj jedinici JNA u Beogradu ušao u partiju & potom htio posvađati 🇭🇷 s cijelim demokratskim i civiliziranim svijetom kako bi zaštitio nalogodavce najsvirepijih yugokomunističkih zločina u 🇭🇷 političkom iseljeništvu. #DP – sinonim za licemjerje! Neka budu onda frajeri & pridruže se prosvjedu Peđe Grbina & Sandre Benčić”, ističe HDZ.

Podsjetimo, predsjednik Republike Zoran Milanović u intervjuu Nataši Božić na N1 televiziji, na pitanje hoće li se kandidirati na parlamentarnim izborima, odgovorio je: „Ja da se kandidiram? Odakle to pitanje? Kako, ja nemam stranku, listu, da mi to i padne na pamet. Jasno je da mi je bliži Domovinski pokret od HDZ-a deset puta jer još nisu napravili takve ludorije”.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Šefica liječničkog sindikata totalno “sasjekla” ministra financija: To što se preko reda cijepio protiv covida ne znači da je stručnjak za zdravstvo

Milanović je i poslije tijekom intervjua ponovio svoj stav, jasno s ogradom da neće glasati za njih, ali da su mu bliži od HDZ-a.

– Pa naravno. Svakom normalnom čovjeku je bliži. Nisu se kompromitirali. Eto dotle smo došli. Ne bih glasao za njih. Nisam rekao da su mi bliski, nego bliži od ovakvog HDZ-a koji je sušta korupcija i klijentelizam puno bezobrazniji nego za vrijeme Sanadera – poručio je predsjednik Republike uz napomenu da ipak neće pomagati oporbi u kampanji.

Pitali smo političkog tajnika Domovinskog pokreta Marija Radića što misli o ovoj neočekivanoj pohvali bivšeg dugogodišnjeg predsjednika SDP-a, a sada šefa države.

– Istina jest da Domovinski pokret nije na vlasti, nemamo afere poput HDZ-a, SDP-a i Možemo!, a tamo gdje je na vlasti u Vukovaru u mandatu Ivana Penave taj je grad postao treći po prihodima i prvi po demografskim mjerama, obrazovanju i grad mladih u kojem su od tekstilne, obućarske, preko avioindustrije. Svatko normalan to može primijetiti da kako vladamo Vukovarom, tako ćemo vladati Hrvatskom. A predsjednik je često u Vukovaru – poručuje Radić.