Mate Rimac nosio sat od 1,5 milijuna dolara: Nadamo se da ga nije kupio od onih 180 milijuna eura koje mu je poklonila Plenkovićeva Vlada

Mate Rimac nosio sat od 1,5 milijuna dolara: Nadamo se da ga nije kupio od onih 180 milijuna eura koje mu je poklonila Plenkovićeva Vlada

Dubai je najbolje mjesto za bogate da uživaju u luksuzu, uspjehu i vlastitom bogatstvu, izjavio je to Mate Rimac, izvršni direktor Bugatti Rimca u intervjuu za Khaleej Times iz Dubaija. Povod za intervju je najava izgradnje luksuznog stambenog nebodera Bugatti Residences by Binghatti u Dubaiju čija je izgradnja najavljena u četvrtak na eventu u samom srcu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na eventu je Rimac nosio na ruci i milijunski smaragdni sat. 

– Jacob & Co. i Bugatti proveli su gotovo godinu dana razvijajući jedinstveni sat – piše na službenim stranicama. Ono što su na kraju stvorili je revolucionarni Bugatti Chiron Tourbillon. Navedena mu je cijena od nevjerojatnih 1,5 milijuna dolara.

– Sve na ovom satu dizajnirano je u čast hipersportskog automobila Chiron. Ono što je najvažnije, unutar kućišta je potpuno operativna rekonstrukcija legendarnog Bugatti W16 motora – navode dalje, pišu 24sata.

O satu se oglasio i Rimac na društvenim mrežama.

– Ovo je Bugatti Chiron Tourbillon – sat koji Jacob & Co. proizvodi za Bugatti/pod Bugatti licencom. Ovaj gospodin u sredini je Jacob Arabo – vlasnik Jacob & Co. On je nosio taj sat i zamolio me za sliku sa tim satom. Ja sam skinuo svoj 5 godina star Apple watch vrijednosti nevjerojatnih 400 Eura i stavio ovaj njegov na cijelih 30 sekundi. Jedini sat koji imam je taj Apple watch. Nikad ne nosim skupe stvari, ne pali me to – tvrdi Rimac.

Podsjetimo, Bugatti Residences će se graditi u samom Business Bayju u Dubaiju, a imat će čak 42 kata, 171 luksuzno opremljenih stanova i čak 11 penthouse stambenih jedinica “s neusporedivim luksuznim sadržajima, uključujući privatnu plažu inspiriranu francuskom rivijerom, privatni bazen, jacuzzi spa, fitness klub, luksuzni restoran i privatnog chefa, privatnog sobara, klub privatnih članova te čak dva lifta za automobile od garaže do penthousea, piše Poslovni.

Da se razumijemo, nemamo niša protiv toga što je Rimac nosio bezobrazno skupi sat. Samo se nadamo da ga nije kupio od onih 180 milijuna eura koje mu je poklonila Plenkovićeva Vlada.

Mate Rimac pokazuje bezobrazno skupi sat

Skupocjeni sat je komentirao i informatički stručnjak Lucijan Carić koji u posljednje vrijeme dosta često kritizira matu Rimca.

“Crtica o licimjerju nekih obožavatelja, likova koji su me nazivali hohštaplerom jer se po njihovom sudu preseravam sa svojim Tissot T-Complication Squelette – satom od 1,5k eura.

Ne znam kakva je situacija nakon tzv. akvizicije Bugattija, prije toga Mate je, bar koliko pamtim, javno rekao da ima plaću od 5k eura neto i da mu je to jedini prihod. To bi na neki način bilo logično, jer investitori ne servisiraju lifestyle osnivača, već im omogućuju pristojna primanja, a dobit se ionako ne isplaćuje već reinvestira jer investitori računaju na povećanje vrijednosti kod IPO”, napisao je Lucijan Carić.

Foto: Instagram