Šokantna vijest: Preminuo poznati novinar Mislav Bago

Šokantna vijest: Preminuo poznati novinar Mislav Bago

Preminuo je poznati novinar Nove TV Mislav Bago. Teleskop neslužbeno doznaje da je riječ o samoubojstvu. Nađen je mrtav u Martićevoj ulici u Zagrebu.

Mislav Bago jedan je od najpoznatijih hrvatskih novinara i političkih izvjestitelja. Javnosti je postao poznat kao voditelj i urednik političkih emisija na HRT-u, a kasnije se njegova popularnost podigla kada je počeo raditi kao politički analitičar na Novoj TV. Zbog svog novinarskog rada Bago je dobio mnoga priznanja svoje struke, ali stekao i mnoge protivnike među gledateljima, pogotovo one političke. Mislav Bago rođen je u Zagrebu 1973. godine.

Mislav Bago

Obrazovanje

Mislav Bago završio je osnovnu školu u Velikog Gorici, gdje je živio s roditeljima. Nakon osnovne škole preselio se u Zagreb i tamo upisao gimnaziju na Gornjem gradu. Nakon mature upisao je Fakultet političkih znanosti na kojem je i diplomirao.

Mislav Bago novinarskim se poslom počeo baviti 1994. godine. Na preporuku prijateljice, Branimir Bilić ga je zaposlio kao novinara kojem je posao bio raditi priloge za emisiju Parlament. Nedugo nakon što se usavršio kao istraživački novinar, Bago se usmjerio na političke teme i tako postao politički novinar, što će mu kasnije donijeti i najveći uspjeh u novinarskom poslu.

Radeći za HRT, Bago je počeo pratiti i komentirati rad Hrvatskog Sabora, rad Vlade te cijele političke scene Hrvatske. Bio je voditelj i urednik emisija Otvoreno i Magazin, a njegova specijalnost ostala je praćenje izbora.

2009. godine Mislav Bago otišao je s HRT-a i počeo raditi za Novu TV. Dobio je posao urednika novinara. Na Novoj TV Mislav Bago se i dalje bavi političkim pitanjima kao politički komentator, reporter i jedan od urednika informativnog programa.

Bago je također bio i potpredsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Nakon što je prešao na Novu TV i počeo raditi kao njihov urednik novinara, 2010. godine ova televizija proglašena je najgledanijom u Hrvatskoj, dok je njen Dnevnik postao najgledaniji u državi.

2006. godine Bago je još jednom dobio nagradu za najbolji intervju, ali i za novinara godine, piše Biografija.com.

Europski pokret BiH Mislava je Bagu 2013. godine proglasio najboljim novinarem regije te ga nagradio za njegov doprinos novinarstvu. 2015. godine Mislav Bago proglašen je najpopularnijim novinarem u Hrvatskoj.

2016. godine, prema istraživanjima, Mislav Bago ostao je među prvih petnaest najpopularnijih novinara u Hrvatskoj.

Mislav Bago živo je novinarstvo kao poziv, ne samo posao, nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano. Svojim je radom uvelike doprinio demokraciji, sa strašću je educirao kolege ali i gledatelje i uvijek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara. U centru njegova rada uvijek su bili građani i njihova dobrobit.

”Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas”, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Što do sada znamo o tragičnoj smrti Mislava Bage: Policija nije našla elemente kaznenog djela

Romano Bolković o Baginoj tragičnoj smrti: Mislav nije trebao sinoć biti sam na četvrtom katu

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)