Ima li Plenković nadnaravne sposobnosti: Tvrdi da u tri sekunde može prepoznati tko želi demontirati državu

Ima li Plenković nadnaravne sposobnosti: Tvrdi da u tri sekunde može prepoznati tko želi demontirati državu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” osudio je trend stvaranja nepovjerenja u javnom prostoru u pogledu reakcije i pružanja pomoći nakon potresa, apeliravši pritom na povjerenje u državu i poštivanje institucija.

Plenković, koji se netom prije početka snimanja razgovora vratio s obilaska stradalih područja, rekao je kako je njegov dojam u odnosu na prošli tjedan da su razmjeri šteta puno veći nego što se u početku činilo.

– Sad imam jedan osjećaj razmjera tih šteta koje su puno veće – izjavio je.

Upitan je i o svojoj izjavi o pokušajima demontiranja države.

– Ja zaista nakon ovog iskustva imam toliko istančane radare i filtere da mi je u tri sekunde jasno tko ima kakvu agendu i tko mi spina nekakav projekt ili nekakav dojam za koji se želi ostaviti dojam da nešto nije u redu – rekao je Plenković, dodavši da na ljudima iz Crvenog križa, HGSS-a, policije… vidi nezadovoljstvo jer u javnom prostoru postoji dojam da nešto ne rade dobro.

– Ma tko je taj koji će reći iz komfora svog naslonjača da nešto nije dobro? Temeljem čega? Temeljem kojih, čijih podataka – upitao se Plenković.

– Tko kasni i gdje kasni? Dajte mi jedan dokaz. Nek’ čitaju zakon, nek’ vide načelo postupnosti, kad se i kako proglašava katastrofa, koliko je ljudi bilo na terenu, koliko pomoći je dato. Nego se traži namjerno, eventualno nekoga negdje, u nekom možda malo zabačenijem dijelu Banovine, do koga eventualno još netko nije došao. Ili se pusti nekakva poluinformacija – rekao je Plenković, dodavši da se tome protivi zbog digniteta države i institucija, koje, kako je istaknuo, imaju svoju trajnost, prenosi HRT.

– Moramo poštovati institucije – poručio je.