Ivan Pernar žestoko odgovorio majci optuženog Hrvata: Kako vas nije sram mene prozivati za laži

Ivan Pernar žestoko odgovorio majci optuženog Hrvata: Kako vas nije sram mene prozivati za laži

Mirjana Magić, majka Damira Magića, rekla je za Index kako joj nikako nije jasno kakve veze s cijelom ovom situacijom ima Ivan Pernar te da ne zna na osnovu čega je zambijsko državno odvjetništvo prihvatilo njega kao svjedoka cijelog slučaja. Priča i da je vijest da će Pernar biti svjedok iznenadila sve.

“Ne znam zašto se Ivan Pernar tamo petlja. Ja nemam pojma kakve on ima veze s tim i mislim da laže i da se upetljao u nešto s čime nema veze. Što on ima sa svim tim? On samo radi na tome da nekoga zezne, očigledno nema što drugo za raditi”, kazala je za Index.

“Najvažnije mi je da se vrate u Hrvatsku. Oni su čisti kao suze”, rekla nam je.

“Često je suša. Jedu jednom dnevno”

Mirjana nam je ispričala da se rijetko čuje sa sinom jer su im uvjeti života tamo jako loši. Kaže da se sami snalaze kako znaju i umiju te da imaju jako ograničen krug kretanja. Rekla nam je da sa sobom imaju novca koji su ponijeli kada su se prije gotovo šest mjeseci uputili u Afriku. 

“Ne mogu se kretati gdje žele. Hrane se sami kako se snađu. Tržnica im je daleko, a njima je ograničeno kretanje. Otkada se brane sa slobode, plaćaju si stan. Jedu jedanput na dan. Nemaju nikakvu tržnicu u blizini, već nekakav centar gdje si uzmu hranu. Oni se moraju tamo hraniti i živjeti, kako će to sve skupa izgledati ako još ostanu dolje, stvarno ne znam…”

Ispričala nam je da je smještaj u kojemu se nalaze vrlo oskudan te da su u Zambiji česte suše pa ostanu bez vode ili ona bude prljava.

Nije trebalo dugo čekati na Pernarov odgovor koji je žestoko uzvratio na optužbe.

“Čitam kako se majka optuženog Magića žali kako u Zambiji nije dobro, kako često nema vode, da je prljava, da optuženici jedu jednom dnevno i slično. Vjerojatno smatra kako i pravosuđe u toj afričkoj zemlji nije dobro kao hrvatsko. Njima očito ovdje ništa ne valja. Zato pitam gospođu Magić, pa zašto su onda njen sin i ostali išli u Zambiju? O tome su trebali razmišljati ranije. Gospođo Magić, uozbiljite se. Optužbe su ozbiljne i vrlo, vrlo teške’”, istaknuo je Pernar koji se osvrnuo i na optužbe da širi laži.

– Optužujete me da lažem. A što kaže Obiteljski zakon DR Konga govori? Mogu li stranci posvajati djecu u toj zemlji? Mogu li to transrodne osobe, homoseksualci, pedofili i ostali mentalni bolesnici? Ako je odgovor ne , a jest, koga vi, gospođo Magić onda radite budalama? Kako vas nije sram mene prozivati za laži”, naglasio je Pernar.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Ivan Pernar sasvim otvoreno: Imam puno neprijatelja. Progone me kao divlju zvijer

EKSKLUZIVNO: Vesna Vučemilović o aferi Zambija: Očito je da ministri Piletić i Božinović nešto skrivaju

Foto: Hina