Majka kojoj su poginule dvije kćeri u nesreći kod Dicma: Kao kršćanka opraštam ditetu koje je ubilo moju dicu

Majka kojoj su poginule dvije kćeri u nesreći kod Dicma: Kao kršćanka opraštam ditetu koje je ubilo moju dicu

Renata Kelam, majka dviju djevojaka koje su poginule u prometnoj nesreću u Dicmu, napisala je emotivnu poruku na svom Facebook profilu. Istaknula je da kao kršćanka “oprašta ditetu koje je ubilo moju dicu”.

““Čim pomislim: “Noga mi posrće”, dobrota me tvoja, o Jahve, podupire. Kad se skupe tjeskobe u srcu mome, tvoje mi utjehe dušu vesele.”Imam ruke koje su vas grlile dajem vas Majci Gospi nek vas čvrsto zagli dok dođe mater vaša dico moja lipa i dobra. Hvala Isusu šta mi vas je dao da vas malo imam, da vas ljubim, da vas grlim… Neka vas čuva dok ne dođe mater vaša dico moja dobra, dico moja lipa.

Duša mi se raspada ljubiti mrtvo i ledeno tilo vaše, zašto srce ne pukne da vaša mater sa vama bude danas.Mi smo Kršćani mi opraštamo tako sam i vas učila, vaša mater dico moja oprašta ditetu koje je ubilo moju dicu”, napisala je Renata Kelam koja je objavila fotografije svojih preminulih kćeri.

Podsjetimo, dvije mlade djevojke, sestre stare 25 i 21 godinu iz Kaštela, poginule su u noći između četvrtka i petka u stravičnom sudaru u Dicmu, na prometnici Split – Sinj. Starija je upravo bila proslavila rođendan.

Djevojke su bile u osobnom vozilu marke Škoda, s parkirališta su se priključivale na glavnu cestu, kada je na njih naletio Mercedes koji je dolazio iz suprotnog smjera, a vozio ga je 19-godišnji mladić. Obje mlade žene poginule su na licu mjesta, a vozač Mercedesa zadobio je lakše ozljede. U stanju je šoka te se nalazi u KBC-u Split. Očevid je obavio zamjenik županijskog državnog odvjetnika u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske postaje Sinj te stalnog sudskog vještaka za promet, javlja Večernji list.

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 40 minuta nakon ponoći, u Dicmu su poginule dvije ženske osobe od 25 i 21 godinu, a 19-godišnji vozač drugog automobila je lakše ozlijeđen, rečeno je u splitskoj policiji, dok se neslužbeno doznaje da su život izgubile dvije sestre

Državno odjetništvo oglasilo se oko ove prometne nesreće, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti, javlja Tportal.

Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 9. lipnja 2023., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske postaje Sinj, te stalnog sudskog vještaka za promet, proveo očevid prometne nesreće koja se dogodila 9. lipnja 2023. u 00:43 sati u mjestu Dicmo.

Prema do sada prikupljenim podacima, utvrđeno je kako se osobno vozilo marke Škoda uključivalo s parking prostora u promet u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita, na način da je poduzelo skretanje u lijevo, dok se osobno vozilo marke Mercedes kretalo istočnom prometnom trakom, iz smjera juga u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1. Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda. U prometnoj su nesreći smrtno stradale dvije ženske osobe koje su bile u vozilu marke Škoda.

Dežurni zamjenik je u sklopu očevida naložio obdukciju tijela smrtno stradalih osoba, izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće, snimki nadzornih kamera te izradu prometno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

Kako se neslužbeno doznaje, prvo alkotestiranje mladog 19-godišnjeg vozača pokazalo je da u krvi nije zabilježena prisutnost alkohola, no tek će nalazi krvi i urina pokazati da li je možda bio pod utjecajem nekih drugih supstanci.

Na slici: Tragično preminule kćeri Renate Kalem

Foto: Privatna arhina