Milanović tvrdi da je u komunizmu bilo Čokolina i jogurta: Vuk mogu biti, ali hijena nisam

Milanović tvrdi da je u komunizmu bilo Čokolina i jogurta: Vuk mogu biti, ali hijena nisam

Kandidat SDP-a za predsjednika RH Zoran Milanović u četvrtak navečer je u Koprivnici na predizbornom skup u dvorani Doma mladih rekao kako će se kao predsjednik boriti protiv cinizma i kulture laži koja se širi iz redova vlasti te neće tolerirati nepravilnosti, pohlepu i običan kriminal koji se naziva korupcijom.

” Onaj tko je moralno potkupljiv, zatrovat će čitavo društvo. Protiv toga se moramo boriti znanjem i iskustvom, rekao je Milanović i dodao kako se zalaže za pravednije društvo. ” Mi se borimo za zelenu, a ne za sivu Hrvatsku” naglasio je.

Izjavio je i da bivši društveni sistem nije bio dobar, ali je da je “bilo Čokolina i jogurta”.

Danas se, razvijajući gospodarstvo, moramo nadmetati s najuspješnijim europskim zemljama, rekao je i istaknuo je da se svakom građaninu mora osigurati pravo na zdravstvenu zaštitu kao i pravo na kvalitetno obrazovanje.

Naglasio je i da je kao premijer dva puta podizao koeficijent prosvjetarima, a da ga nije smanjivao.

Govoreći o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i hrvatskoj Vladi ustvrdio je da oni “društvom šire malodušje koje je put ka stvaranju ropstva”.

Dotaknuvši se vanjske politike rekao je da će kao predsjednik države zastupati interese Hrvatske, a neće mu glavni cilj biti kako da se “utrpa na neku fotografiju”.

“Nikad nisam imao sponzora u politici i nikad me Sanader i slični nisu držali za ruku”, izjavio je SDP-ov kandidat za predsjednika dodajući da se sadašnja predsjednica “mnogo puta fotografirala sa sumnjivim ljudima”.

Kao je rekao, on ne bježi od činjenice da će kao predsjednik građanima možda ponekad biti iritantan, ali ti isti građani, obećao je, nikad ga se neće stidjeti.

Milanović je reagirao na jučerašnji ocjenu Grabar Kitarović iz Varaždina kad je rekla da na ovim izborima Hrvatska neće nasjesti na one koji govore “normalno”. “Normalno” je Milanovićev izborni slogan. “Normalno je da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Hrvatska na to neće nasjesti”, rekla je sinoć predsjednička kandidatkinja HDZ-a

“Nedavno su za mene rekli da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Vuk mogu biti, ali hijena nisam” – naglasio je Milanović večeras u prepunoj dvorani koprivničkog Doma mladih.

Foto: Mladen Volarić/Hina