Psihologinja Krizmanić: Tuđman je bio pošten, ali nije imao dragu ličnost i nije izazivao simpatije

Psihologinja Krizmanić: Tuđman je bio pošten, ali nije imao dragu ličnost i nije izazivao simpatije

Ugledna psihologinja, prof. dr. Mirjana Krizmanić, smatra da je čitava priča oko napada na Tuđmanov kip prilično bezazlena te da policijska straža pored spomenika ostavlja prilično loš dojam.

– Da ja mogu o tome odlučivati, zadužila bih ljude koji tamo čiste da spomenik redovito operu i ne bih tome davala neku veću važnost. Kada bi se tome tako pristupilo, napadači bi brzo odustali od napada. Ovako, kada dobiju veliki publicitet, to privlači svakojake nezrele ljude koji se onda požele “očešati” o spomenik kako bi dospjeli u medije. Sad će se natjecati tko će što baciti na Tuđmana. Ljude to jednostavno povuče – ističe Mirjana Krizmanić. I sama ne krije da je kritična prema liku i djelu prvog hrvatskog predsjednika

– Tuđman je bio autokrat: njegova riječ trebala je biti zadnja. Prva i srednja i zadnja. Svi su ga bez pogovora morali slušati i sve je trebalo biti kako on kaže. Znao se i grubo izderati. Nije to radio na zloćudan način, ali je bio jako rezolutan. Nije bio čovjek koji se znao blago nasmijati. Mislim da je bio pošten, ali nije imao dragu ličnost. Kod ljudi nije izazivao simpatije – analizira Mirjana Krizmanić. No, iako ne spada u red njegovih obožavatelja, njegov kip nikada ne bi gađala jajima, piše Slobodna Dalmacija.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina