SMRT MILANA BANDIĆA: Državno odvjetništvo odbacilo kaznenu rijavu Natalije Price, Redžepija i Ivanovića

SMRT MILANA BANDIĆA: Državno odvjetništvo odbacilo kaznenu rijavu Natalije Price, Redžepija i Ivanovića

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu protiv Natalije Price, Gzima Redžepija i Sergeja Ivanovića zbog kaznenog djela nepružanja pomoći preminulom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Baniću.

– Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 14. veljače 2022., donijelo rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv hrvatske državljanke (1988.) i dvojice hrvatskih državljana (1971. i 1976.) zbog kaznenih djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavka 1. Kaznenog zakona i nepružanja medicinske pomoći u hitnim stanjima iz članka 183. Kaznenog zakona, sve u svezi članka 51. KZ-a, objavljeno je na stranicama DORH-a, javlja Jutarnji list.

Kaznenu prijavu podnio je hrvatski državljanin 1988. godište.

– U njoj se navodi da su prijavljeni hrvatski državljani 28. veljače 2021. u Zagrebu, vezano uz smrt tadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba, počinili kaznena djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavka 1. Kaznenog zakona i nepružanja medicinske pomoći u hitnim stanjima iz članka 183. Kaznenog zakona, sve u svezi članka 51. KZ-a, kažu iz Općinskog državnog odvjetništva.

Poručuju da su nakon razmatranja navoda u kaznenoj prijavi i provedenih izvidnih radnji zaključili kako nema osnovane sumnje da Bandiću liječnička pomoć nije pružena na vrijeme.

– Slijedom toga ne postoji osnovana sumnja da su prijavljene osobe (1988., 1971. i 1976.) počinile predmetna kaznena djela, kao niti neko drugo kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti. Slijedom navedenog, kaznena prijava je odbačena sukladno zakonskoj odredbi članka 206. stavka 1. točke 4. Zakona o kaznenom postupku. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 16. veljače 2022. otpremilo poštom podnositelju prijave pisanu obavijest o ovoj odluci.

Foto: Hina

Možda će vas zanimati: VELIKI DOSJE O SMRTI MILANA BANDIĆA: Kada je doživio srčani udar bio je sa svojom bliskom suradnicom Natalijom Pricom u njezinom stanu. Doktor Redžepi je došao tek nakon kobnog infarkta

REKONSTRUKCIJA POSLJEDNJIH SATI ŽIVOTA MILANA BANDIĆA: Je li prekasno pozvana Hitna pomoć? Zašto je doktor Redžepi obmanjivao hrvatsku javnost?