Suverenist upozorava na Tomaševićev nemar i nesposobnost: Pa divlje svinje će u parku izgristi našu dječicu

Suverenist upozorava na Tomaševićev nemar i nesposobnost: Pa divlje svinje će u parku izgristi našu dječicu

Marko Milanović Litre, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, upozorio je na opasnosti kojma su izložena djeca u zagrebačkom kvartu Špansko. Zbog neredovitog odvoza smeća po kvartu se šeću divlje svinje.

“Dragi prijatelji, pišem vam danas ne samo kao saborski zastupnik nego kao duboko zabrinuti otac i Zagrepčanin. Osjećam se ponukanim podići svoj glas protiv nerazumljivo lošeg upravljanja zbrinjavanja otpada u našem gradu pod vodstvom Tomislava Tomaševića i njegove “zelene stranke” Možemo!.

Prošle su dvije godine otkako su preuzeli upravljanje gradom, obećavajući da će urediti sve probleme zagrebačkog otpada u roku od pola godine. No, ono čemu danas svjedočimo je sušta suprotnost – Zagreb, naš ponos, naš dom, nije utopljen u obećanim rješenjima nego u brdima smeća.Jutros se pred našim domom, ispred parka u kojem se igra moj petogodišnji sin i bezbroj druge djece, odigrao nevjerojatan spektakl.

Na slici: Marko Milanović Litre i Željko Sačić

Tri divlje svinje viđene su kako prekapaju po smeću, što je dosad bila nezamisliva scena u Španskom. To je jezivo svjedočanstvo užasnog neuspjeha vodstva grada, koje sada dovodi našu djecu, našu budućnost u opasnost.Svakog jutra ne budimo se uz aromatični miris rascvjetanog cvijeća ili drveća kojeg ne manjka u našem susjedstvu, već uz nepodnošljiv smrad trulog smeća – gadan podsjetnik nesposobnosti možemovaca. Stoga upućujem otvoreni poziv našem gradonačelniku, Tomislavu Tomaševiću, da napusti okvire svog ureda, kako bi iz prve ruke svjedočio distopijskoj noćnoj mori koju njegova politika njeguje u našem voljenom gradu.

Sugrađani, prisjetimo se onoga što je gospodski Zagreb nekada predstavljao za sve Hrvatice i Hrvate. Ista snaga koja je izgradila ovaj grad sada nas moli da ga izvučemo iz kandži nemara. Zagreb zaslužuje bolje; Zagrepčani zaslužuju bolje.Usmjerimo naše suosjećanje, ne u prazne riječi, već u konkretna djela da popravimo situaciju. Jer svaki miris raspadanja, svaki komad smeća i svaka divlja svinja podsjetnik je nesposobnosti onih koji upravljaju glavnim gradom”, stoji u obraćanju zabrinutog zastupnika Marka Milanovića Litre.

Naslovna fotografija: Divlje svinje u Španskom

Foto: Društvene mreže