Zvonimir Troskot reagirao na HDZ-ove napade: Kritizirao sam “mumije” koje ništa nisu napravile za Hrvate iz BiH

Zvonimir Troskot reagirao na HDZ-ove napade: Kritizirao sam “mumije” koje ništa nisu napravile za Hrvate iz BiH

Zvonimir Troskot je reagirao na HDZ-ove napade i optužbe da je protiv toga da Hrvati iz Bosne i Hercegovine. imaju svoje predstavnike u saboru.

“Budući da me HDZ na svojim stranicama lažno optužio, a sve kako bi sakrili da su zajedno sa svojim šefom Andrejom Plenkovićem izdali Hrvate iz BiH, imam potrebu reagirati ovim priopćenjem.

Naime, u srijedu sam za vrijeme rasprave o izvješću premijera o sastancima Europskog vijeća, a nakon javljanja zastupnika HDZ-a Radoja Vidovića koji je inače nevidljiv u Saboru i koji rijetko kad govori o problemima Hrvata u BiH, postavio pitanje tko su ova dvojica ljudi i zašto tek sad govore o problemima Hrvata u BiH, misleći na dva HDZ-ova zastupnika Vidovića i Barbarića koji su izabrani u XI. izbornoj jedinici.

HDZ na svojim stranicama laže i tvrdi da je moja opaska i pitanje “ tko su ova dvojica” propitivala pravo Hrvata iz BiH da imaju svoje predstavnike u Saboru, što je čista i notorna laž. Na pristojan sam način, što je valjda neobično Plenkoviću koji u posljednje vrijeme promovira mnogo vulgarniju političku retoriku, želio prenijeti ono što mi govore Hrvati iz BiH koji troje zastupnika izabranih s liste HDZ-a nazivaju “mumijama” jer ništa nisu učinili za Hrvate u BiH. Šutili su i nedavno kada su Stožer i Vlada ukinuli sve mjere, ali Hrvatima iz BiH je i dalje ostala obveza testiranja ako žele dulje od 12 sati ostati u Hrvatskoj.

Oni su šutjeli, a naš Grmoja je govorio. Isto tako, šute i sada kada je jasno da od izmjene izbornog zakona neće biti ništa i kada je svima jasno da je njihov šef Plenković farbao Hrvate iz BIH obećavajući im izmjene izbornog zakona, da bi sada nakon neuspjeha za sve optuživao Milanovića i njegove izjave kao da te izjave imaju retroaktivni učinak. Podsjećam HDZ da su Bošnjaci tri puta preglasali Hrvate, a da su im ovog puta u tome asistirali HDZ i Plenković kojeg nakon njegovog jučerašnjeg istupa u Saboru neskriveno u medijima slave sarajevsko-bošnjački unitaristi.

Plenkovićeve izjave poslužile su sarajevskoj čaršiji da nađu izlike za svoje sramotno ponašanje i kršenje prava Hrvata kao i na nepristajanje na izmjenu izbornog zakona. HDZ-ovci neće vas oprati ni Kravica ni Koćuša pa ni ove laži kojima pokušavate prikriti propast svog vanjskopolitičkog djelovanja na izravnu štetu Hrvata u BiH”, zaključuje Troskot.

Foto: Hina