Sulude cijene na Oktoberfestu: Hoće li se Nijemci i dalje žaliti da im je skupo pivo u Rovinju, Opatiji, Hvaru i Dubrovniku…

Sulude cijene na Oktoberfestu: Hoće li se Nijemci i dalje žaliti da im je skupo pivo u Rovinju, Opatiji, Hvaru i Dubrovniku…

Cijene na čuvenom Oktoberfestu koji se u njemačkom gradu Münchenu održava po 188. put nikad nisu bile veće, javljaju njemački mediji.

Pivo na Oktoberfestu ove je godine u prosjeku skuplje za 6,12 posto. Pivari za rast cijena krive povećanje troškova sirovina poput hmelja, slada i ječma, ali i energije i satnica.

Pivo ove godine stoji između 13,20 eura (Museumszelt) i 14,50 eura (Käfer).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mirjana Hrga odgovorila Jutarnjem listu zbog neviđenog napada na njezinu konobu: Nadam se da ste zadovoljni “odrađenim”

Pšenično pivo u vinskom šatoru košta čak 17,40 eura. Kako pišu njemački mediji, poskupjela su i bezalkoholna pića. Litra stolne vode sada stoji 10 eura, dok limunada košta od 8,20 eura do 12,40 eura po litri.

Novost ove godine su aparati s besplatnom pitkom vodom, koji se ne nalaze u šatorima, nego izvan njih!

Hrvatski Jadran je jeftin u odnosu na Oktoberfest

Cijene hrane

Pereci su dostupni za 3 do 4 eura. Polovica organske piletine stoji 20,50 eura, a dok se cijena konvencionalne piletine kreće između 14 do 15 eura.

Pola patke košta do 36,50 eura, svinjske kobasice koštaju do 20 eura, koljenica je dobrih 25 eura, a u špeclama sa sirom možete uživati ​​za 20 eura.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mladi slavonski seljak kojemu je država ubila svinje: Mi imamo ministricu “protiv poljoprivrede”

U svim šatorima postoje jelovnici koji uključuju jelo i piće, zbog čega vas ručak na kraju može manje koštati.

Vožnje do 12,50 eura

Ulaznice za vožnje i razne aktivnosti poput vrtuljaka koštaju od 2,50 eura do 12,50 eura.

Svaki utorak na Oktoberfestu je dan za djecu i obitelj. Tada obitelji mogu uživati u zabavi po nižim cijenama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: U Vinkovcima osvanuo transparent “Eutanazirajte HDZ”: Policija je reagirala u sekundi. Za minutu ga više nije bilo

Tradicionalnim zabijanjem slavine u pivsku bačvu, gradonačelnik Münchena Dieter Reiter otvorio je u subotu u podne 188. Oktoberfest, najveće narodno slavlje na svijetu. Ove godine Oktoberfest traje dva dana dulje, do 3.listopada kada se u Njemačkoj slavi Dan ujedinjenja, a organizatori očekuju šest milijuna posjetitelja. Za sigurnost na Oktoberfestu zaduženo je više od 600 policajaca i preko 2.000 privatnih zaštitara.

Nadamo se da se nakon ovakvih cijena Nijemci više nikada neće žaliti da im je skupo pivo u hrvatskim ekskluzivnim destinacijama poput Rovinja, Opatije, Hvara i Dubrovnika.

Foto: Hina