Božinović pokazao Capaku tko je gazda: Nije mu dopustio da odgovori na pitanje o izborima

Božinović pokazao Capaku tko je gazda: Nije mu dopustio da odgovori na pitanje o  izborima

Nacionalni stožer objavljuje nove podatke o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj. U trećoj smo fazi popuštanja mjera. Stožer i dalje apelira na građane da budu odgovorni jer je virus i dalje među nama.
U Hrvatskoj je u posljednjih 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je ukupno 2207 oboljelih od COVID-19. “Nema preminulih, tako da je broj 91. Na respiratoru je 11 bolesnika, hospitaliziranih 159. Oporavljenih je ukupno 1808”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. KBC Split “Dogodio se propust. Ravnatelj Meštrović me jučer obavijestio. Posjetio je ožalošćenu obitelj, zamjenik ravnatelja je kontaktirao drugu obitelj. Ovo što se dogodilo veliki je i bolan propust. Izražavam žaljenje i sućut. Mora se utvrditi odgovornost. Meštrović je pokrenuo zahtjev za razrješenjem. Zdravstvena inspekcija danas će započeti obavljanje nadzora, i utvrditi radi li se o nepoštivanju procedure ili je nešto drugo”, kazao je Beroš, prenosi Večernji list. 

Ministar Božinović nije dopustio Krunoslavu   Capaku da odgovri na pitanja  o  tome kako će glasovati birači koji budu u samoizolaciji.

“O izborima odlučuje politika kada se raspusti Sabor. HZJZ će dati preporuke onda ako bude pitano. Nemamo o tome što odgovarati Pravila koja postoje, postoje. Izbori niti su raspisani, niti je Sabor raspušten, a DIP se nije obratio HZJZ-u”, kazao je ministar Davor Božinovićn na pitanje koje je bilo postavljenu ravnatelju HZJZ-a Krunoslavu Capaku.

Podsjetimo, ako glasač koji je u samoizolaciji stavi masku, i nema simptome, može izići na svoje glasačko mjesto, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Reagirala je i profesorica s Pravnog fakulteta u Rijeci, Sanja Barić. “Ako se doista ljudima u samoizolaciji omogući izlazak na izbore, to će biti ustavno-pravno kršenje načela jednakosti prema onima koji su samoizolaciju odradili u cijelosti”, upozorava prof. dr. sc. Sanja Barić, stručnjakinja za ustavno pravo.

Foto: Daniel Kasap/Hina