Milanović prozvao “medijsku mafiju” pa otkrio: Moj sin prima više stipendija. I sada će to izazvati još veći jauk

Milanović prozvao “medijsku mafiju” pa otkrio: Moj sin prima više stipendija. I sada će to izazvati još veći jauk

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena Zoran Milanović obišao je izložbu “Dora – Zapis na brezovoj kori”, u Muzeju grada Zagreba, povodom obilježavanja 100 godina od smrti prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević.

Poslije obilaska izložbe dao je izjavu za mediji. Govoreći o proslavi 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, predsjednik vjeruje da nije bilo njega, 10 godina na čelu SDP-a, u Saboru uopće ne bi bilo žena.

O možebitnim kandidatima za predsjedničke izbore nije htio puno pričati. Kaže da se zemlja raspada od korupcije te da je to “netema”, dok se u zemlji pokušavaju uvesti staljinistički zakoni.
poster

Nema nikakvih želja oko potencijalnih kandidata na izborima. ‘Nisam Željko, Zoran se zovem’, dometnuo je u svom stilu, javlja Tportal.

ezano uz izmjene Kaznenog zakona smatra da će na kraju stradati novinari. Na opasku da je premijer rekao da neće.

‘A nego tko će? Da neće možda neki HDZ-ovac’, dodao je. ‘Tema je druga, zašto je postupak tajan. Ako do kraja mog mandata ta bruka prođe, ja ću svakoga pomilovati. To odmah kažem, da se tužiteljstvo ne muči’, najavio je još jednom.

O najavljenom paketu mjeru, rekao je da ni zadnji paket mjera nije pomogao građanima. ‘Ovo nisu ni vatrogasne mjere jer za za vatrogasne mjere treba vatrogasno vozilo. Ovo su pljuce’.

Pričao je i o svojem sinu Marku koji je dobio gradsku stipendiju. “On prima više stipendija, ne samo jednu. I sada će to izazvati još veći jauk. On je vrhunski sportaš. Ja nemam nikakvih problema da mi se dira familija jer smo na to pristali.”

Rekao je da je znao da je dobio pa se obrušio na Jutarnji list koji je objavio prvi tu vijest.

“Napravili su članak iz odgovora ministarstva da naprosto ima previše bodova. Na sredini je liste. On je punoljetna osoba, pitajte njega”, rekao je dodajući da je laž da je njegova supruga za nekog intervenirala.

“Ti ljudi rade otvoreno protiv mene. Činjenica je da to nisu objektivni novinari nego korumpirana ekipa”, poručio je.

“Rekao sam što mislim o ljudima koji imaju sve pet. Međutim, Marko je punoljetna osoba pitajte ga. Uz to je vrhunski sportaš i prima nekoliko stipendija”, nastavio je.

Na pitanje je li upitno što je možda izbacio nekog drugog tko ima puno manje novaca za studiranje, odgovorio je:

“Dobro pitanje, ali siguran sam da je i to vrednovano. Rekli su nadležni da bi da i ima te dvije četvorke opet bio na toj listi, i to debelo.”

Kaže da se mediji navlače na reket medijske mafije, misleći pritom na Hanza mediju.

Govorio je i o Hrvoju Zekanoviću. ‘Kako on sada podupire HDZ, a prije ih nije mogao smisliti? Banke imaju znate, novac. One su spremne, i mogu, kupiti ljude. Meni se čini da njega nije bilo moguće kupiti. On je bijednik!’

A onda se još jednom obrušio na vladajući HDZ: ‘Ima dosta pozicija u HDZ-u, samo moraš imati dobro prezime, na primjer Banožić ili Žalac.’

Foto: Hina