Pozitivna na koronavirus i girpu: Je li splitska doktorica zaista svjetski fenomen?

Pozitivna na koronavirus i girpu: Je li splitska doktorica zaista svjetski fenomen?

Dr. Jasna Ninčević, bivša dugogodišnja ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (Higijenski) Splitsko-dalmatinske županije ima i koronavirus i gripe. Jasna Ninčević čitav prošli tjedan, zajedno sa svojim kolegama i kolegicama epidemiolozima, radila u pozivnom centru ‘Higijenskog zavoda’, u kojemu se primaju pozivi onih koji su zaraženi koronavirusom ili onih koji na to sumnjaju.

‘Je, istina je da sam pozitivna na koronavirus i potvrđujem vam tu ‘kafansku priču’. Smatram da građani moraju znati istinu i moraju biti obaviješteni kada virus napadne neku od medicinskih ustanova. Eto, na moju žalost, pozitivna sam i na gripu i na koronavirus, javlja Tportal.

Uopće ne znam gdje sam se mogla zaraziti tim koronavirusom. Ne izlazim vani, osim na posao, samo se družim sa svojom užom obitelji i nemam apsolutno nikakve ‘sumnjive’ kontakte i nisam bila u doticaju ni sa jednim pacijentom koji mi je mogao ‘prenijeti’ virus.

Začuđujuće mi je da sam istovremeno pozitivna na gripu i na koronavirus, jer za takav slučaj nikada do sada nisam ni čula, a ni pročitala, da je uopće moguće biti pozitivan na dva virusa istovremeno, naglašava Ninčević za Slobodnu Dalmaciju.

Na slici: Doktorica Ninčević prva s lijeva

Foto: Facebook