Željka Markić žestoko napala praktičnog katolika Kuščevića: Pozdravlja novinare Hvaljen Isus i Marija, a onda glasuje za Istanbulsku

Željka Markić žestoko napala praktičnog katolika Kuščevića: Pozdravlja novinare Hvaljen Isus i Marija, a onda glasuje za Istanbulsku

Čelnica udruge „U ime obitelji“ Željka Markić, ujedno i siva eminencija inicijative „Narod odlučuje“ koja je prikupljala potpise za referendum kojim se tražila promjena izbornog zakona, optužila je u intervjuu Večernjem listu od petka ministra uprave Lovru Kuščevića za lažno deklariranje. Prigovorila mu je što kao ministar pozdravlja novinare katoličkim pozdravom „Hvaljen Isus i Marija“, a potom, kako tvrdi, „iznosi javne klevete o udruzi Narod odlučuje, zloupotrebljava političku moć ili u Saboru diže ruku za ratifikaciju Istanbulske konvencije“.

Kazala je i da se HDZ i SDP zajedno bore protiv promjene izbornog sustava jer su ga, tvrdi, složili zajedno kako bi oduzeli građanima vlast i odlučivanje o nama samima i našoj državi. „I dokle god zastupnici u Saboru nisu odgovorni biračima, već šefovima stranaka – korupcija, nepotizam, pljačka države, djelovanje protivno nacionalnim interesima – trajat će i dalje“, kazala je Markić.

Dodala je da stoga što o političkoj, a često i osobnoj budućnosti zastupnika odlučuje jedno šef stranke, Sabor izgleda ovako kao danas. Ilustrirala je to podatkom da Milanka Opačić iz SDP-a, Ivan Vrdoljak iz HNS-a i g. Pupovac dižu ruku za HDZ-ova Plenkovića. „To je samo dokaz koliko je važno promijeniti način biranja svih političara u Hrvatskoj i koliko takva promjena oduzima vlast i novac onima koji već desetljećima zloupotrebljavaju politiku za osobno bogaćenje i osiromašivanje svih nas“, ustvrdila je Markić.

Čelnica ‘U ime obitelji’ kaže da nije protiv skidanja anonimnosti s donacija za referendume, nego predlaže da se to odnosi na one iznad 5 tisuća kuna jer „nema javnog interesa da se objavljuju imena malih donatora, 10, 50, 100 kuna, kojih je zapravo najviše“. Još jednom je kritizirala ministrica Kuščevića tvrdeći da je Vlada prepisala SDP-ov zakon od prije tri i pol godine koji ima za cilj „onemogućiti građanima da financiraju svoj referendum“.

Nije zaobišla ni Ivića Pašalića, kojeg se povezuje s odlukom Zaklade Rhema da prestane financirati udruge koje su pokretale referendume, kazavši kako je od drugih čula da se želi vratiti u HDZ. „To je li g. Pašalić stvarno našao zajednički jezik s g. Plenkovićem – stvarno ne znam“, zaključila je Markić.