Škoro oštro napao Plenkovićevu vrlo slabu kariku: Ministrica Obuljen Koržinek je zasjela u fotelju s nula posto glasova

Škoro oštro napao Plenkovićevu vrlo slabu kariku: Ministrica Obuljen Koržinek je zasjela u fotelju s nula posto glasova

Nakon što je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila da je Miroslav Škoro izjavom kako je otvaranje Europske prijestolnice kulture bio komunistički dernek koji je financiralo Ministarstvo kulture, još jednom pokazuje posvemašnje nepoznavanje načina financiranja i organiziranja tog projekta, stigao je i Škorin odgovor.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti.

“TJERALI ZECA, ISTJERALI MEDVJEDA

Nakon moje izjave o komunističkom derneku na otvaranju EPK u Rijeci, javila se ministrica kulture koja je zasjela u fotelju s nula glasova na izborima. Ministrica bez legitimiteta lamentira na temu mog mladenačkog sviranja gitare prije 35 godina u klubu Muzičke omladine u Osijeku, stavljajući to u ravan s vođenjem ministarstva kulture i financiranjem čudnih instalacija čudnog imena u sklopu jednog europskog projekta.

Ako se ministrici demokracija i kulturna politika svode na davanje 10 milijuna eura hrvatskih poreznih obveznika za glorifikaciju nasljeđa totalitarnog režima i slavljenje zvijezde petokrake pod kojom je razarana Hrvatska, onda definitivno nemamo isti pojam demokracije i hrvatske kulture. Ustvari, suradnja HDZ-ove ministrice i SDP-ovog gradonačelnika ogledalo je budućeg koalicijskog krčmenja države u režiji tih dviju stranaka. Puno proračunskog novca, još više korupcije i krađe i na kraju propali projekt na račun naroda.

Nikoga ne treba čuditi što je projekt ‘Rijeka EPK’ obilježen nepravilnostima i korupcijom kad ga je “nadgledala” Nina Obuljen Koržinek, ista ona koja kao članica Upravnog odbora Hrvatskog audiovizualnog centra nije reagirala ni spriječila brojne nepravilnosti na koje je ukazao nedavni nalaz Državne revizije o poslovanju HAVC-a.

Eto, probali neki istjerati zeca, kad ono – medvjed!”, stoji u Škorinoj objavi.

Foto: Admir Buljubašić7hina

Facebook Comments